Φωτογραφίες
Calypso Beach Hotel
Calypso Beach Hotel
Calypso Beach Hotel
Calypso Beach Hotel
Τοποθεσία
   Η Ρόδος είναι το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων. Εδώ ο ήλιος παραμένει και είναι αισθητός σε όλες τις εποχές, ζεσταίνοντάς τες με την πνοή του.

     Η πόλη της Ρόδου βρίσκεται στο βορειότερο σημείο του νησιού. Η Παλιά Πόλη περικυκλώνεται από το Μεσαιωνικό Κάστρο. Σ’αυτό θα δείτε πέτρινα καταλύματα, εκκλησίες , το Κάστρο των Ιπποτών, το Νοσοκομείο των Ιπποτών, και το Καστέλλο. Η Νέα Πόλη απλώνεται πέρα από τα τείχη αυτά, με τους ανοιχτούς δρόμους, τα πανέμορφα κτήρια, τα πολυτελή ξενοδοχεία και τα καταστήματα που είναι γεμάτα με χαρακτηριστικά αντικείμενα της Ροδιακής κουλτούρας.

Μέρη να δείτε στην Παλιά Πόλη :

Το Παλάτι των Ιπποτών. Ολοκληρώθηκε το 14ο αιώνα και σήμερα μας θυμίζει τις Σταυροφορίες. Στις δύο πλευρές του κεντρικού δρόμου της Παλιάς Πόλης βρίσκονται τα πανδοχεία των εφτά εθνών που αποτέλεσαν το Τάγμα των Ιπποτών τον 12ο αιώνα. 

Το Νοσοκομείο των Ιπποτών, ένα εντυπωσιακό διώροφο κτήριο του 15ου αιώνα με κυκλική αυλή, όπου τώρα στεγάζει το Αρχαιολογικό Μουσείο και την πλούσια συλλογή του, που περιλαμβάνει και την περίφημη Αφροδίτη της Ρόδου. 

Χαρακτηριστικά εκθέματα παραδοσιακής τοπικής τέχνης μπορείτε να δείτε στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης. 

Στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, βρίσκεται μια πλούσια επίπλωσης συλλογή δυτικού τύπου 16ου και 17ου αιώνα ,Ρωμαϊκά και προ-Χριστιανικά μωσαϊκά  δάπεδα από την Κω καθώς επίσης και μια ποικιλία από προ-Χριστιανικά γλυπτά.

     Πέρα από την πόλη το νησί διαθέτει κι άλλες αμέτρητες ενδιαφέρουσες περιοχές : όπως είναι η Κοιλάδα των Πεταλούδων, η Φιλέρημος με το πυκνό πευκοδάσος του. Η εκκλησία της Παναγίας Τσαμπίκας και τα ερείπια της αρχαίας Ιαλυσσού. Η Κάμειρος με το υπέροχο τοπίο της και τα ερείπια της αρχαίας πόλης, της Καλλιθέας, τα Αφάντου, τα Κοσκινού, το Φαληράκι και η Λίνδος με την αρχαία πόλη της που βρίσκεται περίπου 56 χιλ. νότια της πόλης της Ρόδου.

Λίνδος

     Η θέα από την Ακρόπολη της Λίνδου είναι μαγευτική. Η Νέα Λίνδος είναι ένα φιλόξενο χωριό χτισμένο στους πρόποδες της Ακρόπολης. Απλές γραμμές, κόκκινες στέγες, παλιά άσπρα κτίσματα και φωτεινή γαλάζια θάλασσα είναι μια εικόνα όπου ο επισκέπτης δεν θα ξεχάσει.

    Μόνο 2 χιλ. δυτικά από την πόλη της Ρόδου βρίσκεται το Monte Smith η Ακρόπολη της Αρχαίας Ρόδου. Εδώ μπορούμε να βρούμε ερείπια του Ναού του Απόλλωνα, το Αρχαίο Στάδιο και η Σχολή Μουσικής. Το νησί διαθέτει υπέροχες παραλίες για ξέγνοιαστες διακοπές.

    Τους καλοκαιρινούς μήνες πολλές εκδηλώσεις λαμβάνουν μέρος στο νησί της Ρόδου. Στο θέατρο «Ήχος και Φως» (ξεκινώντας τον Απρίλιο και τελειώνοντας στα τέλη του Οκτωβρίου) παραστάσεις στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου καθώς και παραδοσιακοί χοροί (Ιούνιο-Οκτώβριο)  στο θέατρο της Παλιάς Πόλης. 

     Η Ρόδος διαθέτει πολύ καλούς δρόμους με άσφαλτο. Λεωφορεία συνδέουν την πόλη με το υπόλοιπο νησί. Ταξιδιωτικά πρακτορεία καθημερινά οργανώνουν εκδρομές σε αρχαιολογικά αξιοθέατα, περιοχές με αρχαιολογικό ενδιαφέρον και διάφορες άλλες περιοχές.